Beograd
+38163346018
copi.conti@gmail.com

Vizit karte

 

 

Za vizit karte se najčešće koristi 300g kunsdruk Najčešće veličine vizit karti su 90 x 50 i 85 x 55 cm. Vizit karte mogu biti jednobojne, u punom koloru, jednostrane ili obostrane.

 

Vizit karte
oslikavaju Vas odnosno Vašu delatnost i učvršćuju kontakte sa Vašim poslovnim partnerima. Ako dobro uskladimo njeno značenje i njen dizajn, dobićemo efekat da kada zatrebate poslovnom partneru, lako nadje Vašu, medju svim ostalim vizit kartama.Vizit karta može služiti i kao odličan vid reklame, pogotovo kod uslužnih, majstorskih i zanatskih delatnosti jer pored kontakt podataka koje sadrži može imati ilustracije ili fotografije ličnih radova i time ujedno podiže Vaš renome.Lijepo osmišljena i kvalitetno uradjena vizit karta rijetko kada bude bačena ili izgubljena i ljudi je rado daju prijateljima kao preporuku.

PRIPREMA VIZIT KARTE

Priprema vizit karte u programu CorelDRAW X3

Otvorite novu stranicu Ctrl+N (File > New) Nakon toga definisite dimenzije stranice 92x52mm sto je standardna dimenzija vizit karte sa prepustom od 1mm sa svake strane. Napraviti pravougaonik dimenzija 90x50mm koji oznacava zonu secenja. Nacrtajte još jedan pravougaonik koji će oznacavati sigurnu zonucije ce dimenzije biti 85x45mm zatim selektujte oba pravougaonika centrirajte ih u odnosu na stranicu(Arrange>Align and Distribute>Center to page). Uvezite sliku Ctrl+I (File>Import) sliku centrirajte na sredinu strane P (Arrange>Align and Distribute>Center to Page) staviti sliku u pozadinu Ctrl+End (Arrange>Order>To Back of page). Jako je bitno da slika koju ste uvezli bude u CMYK paleta boja i da njena rezolucija bude 300dpi. Takodje sem slika mozete koristiti i vektorske objekte. Ukucacu svoje podatke u vidu textualnog objekta i rasporediti u sigurnoj zoni. Fontove obavezno pretvorite u krive tako što ćete selektovati sve u vašem dokumentu Ctrl+A (Edit>Select All>Objects) , zatim razgrupišete sve(Arrange>Ungroup All), nakon toga selektujte samo sav tekst u dokumentu  (Edit>Select All>Text) i nakon toga pritisnete na tastaturi CTRL+Q (Arrange> Convert to Curves). Proverite u Dokument info da li u fajlu ne postoje fontovi (Text statistics) da li je slika u CMYK paleti boja (Bitmaps) (File>Document info) na kraju obrisite sigurno zonu i zonu secenja i snimite vizit kartu  Ctrl+S (Edit>Save).

Pravilna priprema vizit karte olaksava i nekad pojeftinjuje izradu vasih vizit karti.

Priprema vizit karte moze da se odradi i u drugim programima kao sto su Adobe Indisign, Adobe Ilustrator, Adobe Photoshop …

Priprema vizit karte ne trba da se radi u Wordu, Exelu, Paint Brushu, Auto Cad-u …